Reiki behandeling

Wat is Reiki?

Dokter Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van Reiki. Reiki betekent Universele (rei) Levensenergie (ki) in het Japans. Tijdens een Reiki behandeling wordt er energie doorgegeven door op verschillende plaatsen van het lichaam de handen stil te leggen. Het is dus geen massage. De energie stroomt vanzelf naar de plaatsen waar het lichaam ze nodig heeft. Deze energie heeft een harmoniserende werking op het energiesysteem van de ontvanger.

Wat doet Reiki?

Reiki zorgt voor transformatie en zet een bewustwordingsproces in gang. Wat dit proces inhoudt, is voor iedereen een unieke ervaring. Enkele voorbeelden van mogelijke effecten zijn:

  • Ontspanning
  • Batterijen opladen
  • Zelfhelend vermogen stimuleren
  • Bewuster worden van je fysiek lichaam en emoties

Wil je graag zelf Reiki kunnen geven aan jezelf of anderen? Neem dan een kijkje bij het cursusaanbod.

Hoe ziet een sessie er uit?

Een Reiki sessie duurt ongeveer 1,5 uur. We maken eerst kort kennis en vervolgens krijg je een Reiki behandeling op de kleren.

“Wanneer Eva in al haar eenvoud simpelweg aanwezig is, brengt dit alleen al rust. Bij haar mag je zijn zoals je bent, het voelt veilig. Eva heeft het talent om elke persoon met liefdevolle vriendelijkheid te benaderen en ondertussen ook dicht bij zichzelf blijven. Wanneer Eva me reiki geeft, voelt ze vaak beter dan ik waar er spanning zit. Op haar geheel eigen manier, zoals het moment ingeeft, gaat ze over verschillende punten van het lichaam en maakt er vanalles ‘los’. Het is een moment van ontspanning, maar anders dan bij een massage is het ook een moment van bewustwording. Wanneer Eva me reiki geeft, besef ik hoe het met me gesteld is. Verstopte emoties krijgen de ruimte en komen zachtjes bovendrijven. Na de sessie is mijn lichaam lichter en zijn er nieuwe, waardevolle inzichten.”

Ruth

Disclaimer: Raadpleeg bij fysieke of psychische klachten steeds je huisarts. Energetische behandelingen zijn geen vervanging van reguliere medische zorg.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close