Energetische therapie

Voor wie?

Zowel volwassenen als jongeren (vanaf 16 jaar) kunnen bij mij terecht om:

  • De batterijen op te laden
  • Te ontspannen en ontstressen
  • Verbinding te maken met je lichaam en emoties
  • Uit je hoofd (gedachten) te komen
  • Meer inzicht in jezelf te krijgen

Verbinding maken met je lichaam en emoties klinkt voor sommigen wat eng. Je hebt misschien schrik voor hetgeen je in een hoekje hebt weggeduwd. Ben jij zo iemand? Vergeet dan niet dat emoties wegduwen of niet voelen veel van je vergt. Voelen wat leeft in je hele lichaam i.p.v. enkel je hoofd is zo helend, werkt ontspannend en geeft energie.

Hoe ziet een sessie er uit?

Een sessie energetische therapie duurt 90 min en bestaat uit een verkennend gesprek en de behandeling zelf. De invulling van de behandeling komt intuïtief tot stand. Doorgaans werk ik rechtstreeks op de huid. Indien je liever niet in je ondergoed op tafel ligt, kan er ook op de kleren gewerkt worden.

Tijdens een sessie is er ruimte voor een gesprek en zelfreflectie. Alle wijsheid en antwoorden zitten al in je, maar het heeft soms ruimte nodig om naar de oppervlakte te kunnen komen. Mijn rol als energetisch therapeut hierin is, dat ik je de ruimte bied om bij jezelf te komen, de weg naar binnen te gaan.

Tijdens ons gesprek krijg je een kopje thee of een glas water.
Vervolgens mag je liggen op de behandeltafel.
Doorgaans werk ik direct op de huid.

Werkvormen

Tijdens een behandeling kan ik werken met volgende energetische methodes: Reiki, aura- en chakrahealing en Bachremedies. In essentie werk ik steeds met bewuste aanrakingen die telkens een uitnodiging zijn om in verbinding te komen met jezelf.

Als je kan zijn met jezelf, dan gaat de wereld open.

Wat is aura- en chakrahealing?

De mens heeft een energetisch lichaam en dit bestaat uit een aura, chakra’s en meridianen.
De aura is het energieveld rondom het menselijk lichaam. Door onverwerkte emoties, beperkende gedachten kan je aura vervuild raken. Tijdens een aurahealing wordt je aura terug in balans gebracht, maar dit werkt ook door op je chakra’s. Chakra’s zijn de energie centra van ons lichaam en ze hebben invloed op hoe iemand zich voelt. Bij een blokkade van een chakra stagneert de energie. Tijdens de behandeling wordt dit geheeld, waardoor je ontspant en verbinding maakt met je emoties.

De 7 hoofdchakra’s.

Wat zijn Bachremedies?

De Engelse arts Edward Bach ontwikkelde de 38 Bachremedies in 1930. Dit zijn energetische plantentincturen die werken op gemoedstoestand. Ze transformeren de negatieve emoties naar hun positieve tegenhanger.

Disclaimer: Raadpleeg bij fysieke of psychische klachten steeds je huisarts. Energetische behandelingen zijn geen vervanging van reguliere medische zorg.


Copyright 2022 – Alle rechten voorbehouden aan Eva Minne
privacy verklaring

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close