Tips

Op deze pagina heb ik boeken verzameld ter inspiratie.
Deze pagina is niet gesponseerd.

Boeken – Non-fictie

Hoogsensitieve personen – Eliane Aron
Het hoogsensitieve kind – Eliane Aron
Hoogsensitieve personen in de liefde – Eliane Aron
De hoogsensitiviteit survivalgids – An Michiels

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Dus toen ik er een zestal jaar geleden achter kwam hoogsensitief te zijn, heb ik alle boeken over hoogsensitiviteit die de bibliotheek van Leuven, De Haan en Bredene hadden verslonden. Intussen zijn er al veel meer boeken geschreven over dit onderwerp, maar de boeken van Eliane Aron zou ik nog steeds aanraden want zij is de grondlegger van het begrip hsp.

Ik zou aanraden te starten om met het boek ‘Hoogsensitieve personen’.
Vervolgens kan je ‘Het hoogsensitieve kind’ lezen om je kindertijd in een ander daglicht te zien. Tenslotte als je graag meer inzicht over relaties wilt, dan is ‘Hoogsensitieve personen in de liefde’ een aanrader.
Wordt je zelf aangetrokken door andere boeken over hoogsensitiviteit of wil je ze in een andere volgorde lezen? Doe het vooral, het belangrijkste is dat je jezelf beter leer kennen.

Voor kinderen en volwassenen die van kinderboeken houden,  is het boekje ‘De hoogsensitiviteit survivalgids’ een aanrader.

Liefdesbang – Hannah Cuppen

Een vriend van me vertelde vol enthousiasme over het boek Liefdesbang, waardoor ik het ook gelezen heb. Het boek gaat over de dynamiek van aantrekken en afstoten in relaties, verlatingsangst en bindingsangst. Het boek leest zeer vlot, want het wordt aangevuld met anekdotes uit het leven van de auteur zelf en de verhalen van haar cliënten. Dit zorgt er ook voor dat het niet zomaar wat theorie is, maar een doorleefd boek is.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je nu meteen al meer weten, dan kan je een interview met Hannah over haar boek Liefdesbang beluisteren op https://youtu.be/UNzWPAtIaS8

Spark Joy – Marie Kondo

Opruimen doe ik niet graag en iets weg doen al helemaal niet. Het boek van Marie Kondo heeft me toch aan het opruimen gezet. Ik heb nog steeds mijn rommelhoekjes, maar het is toch verbeterd. Door het vele opruimen leerde ik beter voelen welke spullen me energie of joy geven. Dus eigenlijk heeft het toepassen van Marie Kondo haar theorie, me dichter bij mezelf gebracht door mijn buikgevoel te trainen. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat de speciale opplooi technieken van de opruimgoeroe me niet kunnen bekoren.

Met beide benen op de grond – Jennifer Hinton

Misschien heb je zelf al eens te horen gekregen dat het goed is om te gronden. Wat dat nu precies is, hoe het voel om al dan niet gegrond te zijn en hoe je kan gronden kom je te weten in dit boekje.

Tip: De bibliotheek van De Haan heeft dit boek.

Eckhart Tolle’s  Findhorn retraite: Stilte middenin de wereld

Ben je niet zo’n boekenworm dan is dit ‘boek’ iets voor jou. Het is namelijk een dun boekje inclusief 4 uur video over de stilte en de kracht van het nu. Eckhart kan grappig uitbeelden wat hij zegt en dat maakt het voor mij makkelijker te begrijpen.

Als je nieuwsgierig bent wat Eckhart zoal te vertellen heeft, dan kan je een kijkje nemen op zijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/c/EckhartTolle

Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle

Dit boek stond waarschijnlijk bijna 10 jaar in mijn boekenkast te wachten, maar afgelopen december heb ik het gelezen. Blijkbaar was het toen het juiste moment, want het resoneerde en het kwam binnen op een diepe laag. Het gaat er over hoe de wereld kan veranderen als we ons bewustzijn transformeren. Ik zou iedereen aanraden om het te lezen.

De kracht van het NU – Eckhart Tolle
‘De kracht van het NU’ is geschreven in vraag en antwoord stijl en dat ligt me wat minder. Hierdoor heb ik moeite om het helemaal uit te lezen. Ik ben al meermaals opnieuw gestart met lezen en gelukkig heb ik het gevoel het meer en meer te begrijpen. Het is geen boek om in één ruk uit te lezen. Je moet er echt je tijd voor nemen en af en toe een stukje lezen en het laten bezinken.

Om de lees- en kijktips over Eckhart Tolle af te sluiten, wil ik graag de gratis mini serie ‘Awaken your inner Light’ aanraden: https://youtube.com/playlist?list=PLEguIFSuqm6hlGbDDm3rlsmn1Io0K6Dmp

Boeken – Fictie

Zilverhoefje – Lien Van Laere, Catherine Balcaen

Tijdens de zoektocht naar het boek De Wonderboom van Catherine Balcaen – dat jammer genoeg niet meer te verkrijgen is – kwam ik uit bij Zilverhoefje. Het is een prachtig geïllustreerd kinderboek over een ezeltje die zijn weg zoekt in het leven. Het verhaal komt voor mij nog dieper binnen via het luisterboek. Hieronder vind je een fragmentje uit het boek.

“Een stemmetje diep in hem fluisterde hem toe:
‘Je bent hier maar voor even.
Maak van deze reis je mooiste avontuur.
Hop hop, jij, de wereld in. Leven!”

https://www.woodsofwonder.be/zilverhoefje

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close